Hudvård online

Naturlig hudvård

Hudvård för män

Ansiktsvård

Hudvårdsprodukter

Ekologisk hudvård
Hudvård header


Ansiktsvård online

     


Innan man börjar med ansiktsvård är det viktigt att försöka fastställa vilken hudtyp man har. Fet, normal, blandhy (torr eller normal i större delen av ansiktet men fet i t-zonen), torr eller känslig. Grundpelarna när det gäller ansiktsvård är rengöring, peeling och återfuktning. En annan viktig faktor är såklart UV-skydd men det är bara aktuellt vissa delar på året. För varje avdelning ger vi tips på produkter och visar var man kan finna ansiktsvård online.


Ansiktsvård och rengöring

När man väljer ansiktsvatten eller annat rengöringsmedel till huden (t.ex. sminkborttagningsmedel) är det viktigt att välja någonting som passar ens hudtyp. Använd inte vanlig tvål till att tvätta ansiktet, det torkar ut för mycket. Har du fet hy kanske en krämig sorts rengörare passar bäst, medan en vanlig klar vätska gör sig bäst för fet hy.

Rengör inte ansiktet för ofta, en gång om dagen, förslagsvis innan sänggåendet, räcker. Det är viktigt att ta bort smink och solskyddskräm, sov aldrig med smink på! Dessa saker kan täppa till porerna eller torka ut. Det finns numera regöringskrämer som bara är att torka av, man behöver alltså inte använda vatten. Huden runt ögonen är väldigt tunn och känslig så var försiktig när du tar bort smink härifrån. Gnugga inte en massa.

Använd inte kallt eller varmt vatten vid ansiktsvård, ljummet ska det vara! Annars kan de små blodkärlen i huden brista.Ta bort döda hudceller

Många glömmer bort denna viktiga del av ansiktsvården att ta bort döda hudceller, eller peeling som man också kan kalla det. Det här är ett naturligt inslag i ansiktsvård för män eftersom de ofta rakar sig varje dag och då sker detta så att säga på köpet. Om man inte gör det kan huden se trist och äldre ut. Massor av olika scrub och peelingprodukter finns hos Eleven.

Face scrub


För att ta bort döda hudceller kan man använda scrubkräm. Det finns också kemiska peelingkrämer och olika redskap för detta ändamål. Använd inte krämer med för stora eller vassa korn. Microdermabrasion ger huden lyster och hjälper till att förnya de yttersta hudlagren. Ett riktigt proffskit finns hos Eleven, nämligen Dermaglow radiance microdermabrasion system. Påminner om den ansiktsvård man får hos hudterapeuten. Retionoider tar bort de yttersta döda hudcellerna och hjälper nytt collagen att bildas. Ett exempel är Euoko Y-10 Marine Cream Cleanser som innehåller bärfibrer, fikon och olika alger från olika delar av världen.Fuktgivande krämer för ansiktsvård

Att tillföra fukt till huden är en mycket viktig del av ansiktsvård, särskilt här i Norden där vi har ett kallt och torrt klimat. Om huden i ansiktet känns torrt och stramt så behöver den med största sannolikhet återfuktas. Men det kan ibland vara en svår balansgång eftersom för mycket fuktkräm kan täppa till porerna.

Om du vill använda fuktkräm till huden runt ögonen rekommenderas speciella ögonkrämer. Detta eftersom denna tunna hud inte innehåller något fett och ögonkrämer fungerar så att de stärker området. Bodystore.com säljer Stem Organics Hydrating Face Fluid som är en särskilt bra återfuktare för människor som vistas i kallt klimat. De har också fuktkrämer ur Rosenserien som är en mycket populär serie vad gäller ansiktsvård.