Hudvård online

Naturlig hudvård

Hudvård för män

Ansiktsvård

Hudvårdsprodukter

Ekologisk hudvård
Hudvård header


Ekologisk hudvård - att välja rätt

     


Allt fler människor blir idag medvetna om kemikalierna i dagens hudvårdsprodukter som kommer från kända märken och hur dessa påverkar våra kroppar. Man börjar också fundera över miljön, både hur produkterna framställs (t.ex. djurförsök och miljöovänliga odlingsmetoder). Därför gör många valet att gå över till ekologisk hudvård. Här tipsar vi på var man kan få tag på produkter som kvalificerar sig som ekologiska och vad man ska tänka på när man köper hudvårdsprodukter över huvud taget.

Man kan inte luras av ordet "naturlig" på etiketten för en hudvårdsprodukt eftersom det inte finns några strikta regler för när man får använda detta ord. Naturlig är ett vagt ord och betyder inte automatiskt att det rör sig om ekologisk hudvård. Man vill gärna ha ett omdöme eller en etikett från en tredje part för att garantera att det äkta och godkänd vara. Titta alltid på innehållsetiketten över vad olika produkter innehåller. Som vanligt är det ingredienserna högst upp som det finns mest av.

Ekologisk hudvård bör innehålla mineraler, växter, blommor och beståndsdelar från träd som inte har odlats med konstgödsel, inte har besprutats med bekämpningsmedel och där inte joniserande strålning använts.


Eleven är ett kosmetikföretag på nätet som säljer ekologisk hudvård. Här kommer exempel på tre olika märken:


100% Pure ekologisk hudvård

100% Pure
är en serie ekologiska hudvårdsprodukter som tillverkas av ekologiska frukter, vitaminer, antioxidanter, sjögräs och naturliga näringsämnen. Detta märke är dessutom helt veganskt.Organic Elements ekologisk hudvård

Organic Elements
innehåller certifierade organiska ingredienser. Deras produkter är fria från parabener, petrokemiska komponenter och ingredienser från djurriket. De testar inte sina produkter på djur.Suki ekologisk hudvård

Suki
säljer naturlig ekologisk hudvård som består av rena ingredienser som är behandlade för att kunna bibehålla sina dynamiska egenskaper så länge som möjligt. Man har inspirerats av och gjort vetenskapliga tester inom hudterapi.Eleven har en hel sektion för ekologisk hudvård och naturliga, veganska produkter. För att hitta sektionen, gå till menyn till höger och titta efter produktgruppen Ekologiskt & Naturligt. Du kan välja att sortera på varumärke, just nu finns ett femtiotal att välja mellan. De har t.ex. REN hudvård som är en populär serie.Varför bör man välja ekologisk hudvård?

Huden hjälper till att reglera kroppstemperaturen och skyddar det som finns innanför mot bakterier. Men huden absorberar också allting som man smetar på den. Därför är det viktigt att tänka på vad man använder till detta stora och mycket viktiga organ. Man vet ännu inte riktigt hur många av de kemikalier som används i kända hudvårdsprodukter idag kan påverka vår hälsa. De som förespråkar ekologisk hudvård rekommenderar naturliga oljor, doftämnen som kommer från riktiga blommor och frukter samt vitaminer och mineraler.