Hudvård online

Naturlig hudvård

Hudvård för män

Ansiktsvård

Hudvårdsprodukter

Ekologisk hudvård
Hudvård header


Hudvård för män

     


Det är viktigt att komma ihåg att hudvård inte bara är koncentrerad till huden. Huden speglar hur man mår och mycket av hälsan kommer såklart inifrån. Män tillbringar ofta kortare tid med hudvård och de vistas oftare utomhus och håller på med extrema sporter eller farliga jobb. Rakning är en annan sak som måste tas hänsyn till vad gäller hudvård för män.

När vi blir äldre förlorar huden sin elasticitet och rynkor och linjer uppstår i ansiktet. Korrekt utförd hudvård hjälper att hålla huden i trim så att den kan se ung ut längre. Det behöver inte alls ta speciellt lång tid att ta hand om sin hy, några minuter per dag kan räcka.

Det kan faktiskt vara lite svårt att hitta produkter inom hudvård som är till för män. En av de största skillnaderna är att män rakar sig. Hos Lyko finns en hel sektion bara för män. Kategorierna är Hudkräm, Rakprodukter och Rengöring och här hittar man hundratals produkter av olika märken, många av dem riktigt billiga.

Eleven har hela kit för manlig hudvård och många produkter specifika för män. Hudvårdsprodukter för män bör bestå av ansiktsvatten, peeling- eller scrubkräm samt fuktkräm och detta kit innehåller allt det.

Förutom yttre hudvård är det viktigt att ta hand om huden även från insidan. Ät mycket frukt och grönsaker och låt bli fet mat. Ät vitaminer och kosttillskott som är rikt på antioxidanter. Att vara fysiskt aktiv gör inte bara underverk för muskler och kondition utan det renar också porerna och ökar ämnesomsättningen. När man svettas renas kroppen inifrån. Att dricka mycket vatten är också bra för huden. Kom ihåg att alkohol torkar ut.Hudvård, män och rakning

Rakning utsätter huden för lite extra belastning så det är viktigt att ta hänsyn till det. Använd endast vassa rakhyvlar med dubbla blad. Skölj inte med varmt vatten.

I samband med rakning brukar man även tala om att avlägsna döda hudceller. På sätt och vis kan man säga att hudvård som handlar om peeling och att ta bort döda hudceller gör mer nytta för män än för kvinnor. Män har grövre hy än kvinnor och denna typ av hudvård hjälper för att få mjukare och smidigare hy. Gör det till en vana att alltid ta bort döda hudceller efter rakning. Eleven har i sitt sortiment många produkter som är bra att använda efter rakning.

Rakning och hudvård


Innan du väljer produkter för hudvård för män, ta reda på vilken hudtyp du har. Det finns i huvudsak fyra olika typer: Torr, normal, fet och känslig hy. Sedan finns naturligtvis blandhy som innebär att större delen av huden är torr medan T-zonen (panna, näsa och haka) är fet. Då kan man behöva använda två olika typer av produkter för respektive område.

Om du vistas mycket utomhus och i solen, var då noga med att använda solskyddsfaktor. Det finns idag många krämer som innehåller fuktgivare och aloe vera vilket är bra. När du kommer in från solen kan du använda en kräm med E-vitamin. Det är också alltid en bra ingrediens i fuktkrämer överlag.